PuuHyVä

Hankekokonaisuuden tavoitteena on tehostaa puurakennusten puuhybridivälipohjien suunnittelua sekä kustannus- ja materiaalitehokkuutta. Tavoitteeseen pyritään yhdistämällä puurakennusten käyttäjätyytyväisyys, puurakennusten kenttämittaukset, laboratoriotestaukset välipohjaratkaisuille ja näiden osakokonaisuuksien huomioiminen ratkaisujen optimoinnissa ja suunnittelussa.

Hankkeen osatavoitteet liittyvät välipohjissa jo käytettävien tuoteominaisuuksien parantamiseen ja uusien tuotteiden kehittämistarpeiden ja -mahdollisuuksien tunnistamiseen. Lisäksi projektin toimenpiteet keskittyvät rakennesuunnittelijoiden käyttöön tarkoitettujen uusien mitoitustyökalujen kehittämiseen, välipohjaratkaisujen käyttäjätarpeita koskevan ymmärryksen lisäämiseen sekä tulosten käytäntöön viemiseen liittyvään laajaan sidosryhmäviestintään ja -vuorovaikutukseen.
 
PuuHyVä-hanke on osa hankekokonaisuutta. Mukana konsortiossa ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto, Karelia Ammattikorkeakoulu ja Luonnonvarakeskus kukin omilla hankkeillaan.
 
Hankkeen kesto: 1.9.2023-31.8.2026

Yhteystiedot:

Juha-Pekka Luukkainen
Juha-Pekka.Luukkainen@xamk.fi
+358505604836

Lue lisää:

XAMK - PuuHyVä